Google вбудувала клавіатуру Брайля прямо в Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google вбудувала клавіатуру Брайля прямо в Android

Технології&Авто
1757
Google вкладає чималі ресурси в розвиток спеціальних можливостей, щоб максимально адаптувати свої продукти і послуги для людей з особливими потребами. Останнє доповнення до значного списку – віртуальна клавіатура Брайля, яку пошуковий гігант вбудував прямо в ОС Android.
Як відзначають в Google, нова функція зробить її операційну систему більш доступною для людей з порушеннями зору без необхідності використання додаткового обладнання.
Клавіатура, іменована TalkBack, використовує класичну 6-клавішну розкладку. Кожна клавіша відповідає за одну з шести точок Брайля, які утворюють букви і символи при об’єднанні в певні комбінації. Відзначимо, що кожна комбінація має кілька значень, які іноді доходять майже до десятка.
Google вбудувала клавіатуру Брайля прямо в Android
Жодних обмежень щодо використання TalkBack немає: вона працює у всіх додатках Android – за її допомогою можна видаляти листи і відправляти текст. Наразі клавіатура доступна тільки англійською мовою і підтримує тільки 1-й і 2-й клас Брайля.
Google вже почала поширення оновлення для всіх пристроїв, що працюють під управлінням Android версії не нижче 5.0. Як завжди, поширення оновлення займе якийсь час, але не занадто довго. Щоб увімкнути клавіатуру, потрібно перейти в “Налаштування”/“Спеціальні можливості”/“TalkBack”. Ознайомитися з докладними інструкціями з використання клавіатури можна на відповідній сторінці сайту служби підтримки Google.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас