Експерт підрахував, скільки втрачає українська економіка за кожен місяць карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт підрахував, скільки втрачає українська економіка за кожен місяць карантину

Казна та Політика
1111
Кожен місяць карантину призведе до того, що українська економіка буде втрачати від 3 до 5% валового внутрішнього продукту, заявив під час відеоконференції виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський.
«За нашими оцінками, обмеження, навіть в нинішньому форматі, вони можуть коштувати економіці від 3 до 5% ВВП у видимій перспективі за кожен місяць карантину, причому цей втрачений ВВП і втрата реальних доходів громадян зростають щомісяця», – сказав він.
За словами експерта, якщо в перший місяць буде безпосередній вплив на зменшення валової доданої вартості через зупинку окремих секторів і зменшення обсягів виробництва на підприємствах, то в подальшому ефект буде збільшуватися з геометричною прогресією.
«З кожним наступним місяцем від умовно 3% ВВП можливе істотне збільшення цих економічних втрат, тому що будуть зростати втрати внутрішнього попиту, відповідно, втрати виробництва внаслідок того, що буде скорочуватися попит громадян і підприємств через карантин в попередні місяці», – додав він.

Довідка Finance.ua:

Основні зміни для платників податків під час карантину:
  • на березень і квітень звільнені від сплати ЄСВ фізичні особи-підприємці на всіх системах оподаткування, самозайняті особи, а також члени фермерських господарств;
  • на період карантину буде зараховуватися страховий стаж з розрахунку мінімальної суми ЄСВ навіть без його сплати;
  • програмні реєстратори розрахункових операцій (РРО) будуть введені в дію з 1 серпня;
  • термін подачі декларацій про доходи фізичних осіб перенесено з 1 травня на 1 липня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас