В iOS 14 може з'явитися можливість запуску додатків без їх попереднього встановлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В iOS 14 може з'явитися можливість запуску додатків без їх попереднього встановлення

Технології&Авто
447
За повідомленнями мережевих джерел, розробники з Apple створюють новий інструмент, який дозволить випробувати частину функцій додатків без необхідності повністю встановлювати їх на iPhone або iPad. Очікується, що нова функція стане доступна в iOS 14 і буде реалізована через зчитувач QR-кодів.
У повідомленні сказано, що функція, яка дозволяє запускати додатки без встановлення, буде реалізована за рахунок нового API Clips, знайденого в коді тестової версії iOS 14.
Аналіз нового API показав, що за його допомогою розробники зможуть пропонувати інтерактивний і динамічний контент, що є частиною їх додатків, без встановлення самого додатка на призначений для користувача пристрій. Також вдалося встановити, що API Clips безпосередньо пов’язаний зі зчитувачем QR-кодів. Передбачається, що користувачеві буде необхідно відсканувати QR-код, що відповідає додатку, для того, щоб ознайомитися з деякими його можливостями.
Наприклад, користувач отримує QR-код з посиланням на відео з YouTube, але на його iPhone не встановлено офіційний додаток відеосервісу. За рахунок API Clips користувач побачить відео не в браузері, а у вікні програми, частина функцій якого стануть доступні після сканування коду.
Розробникам доведеться самостійно визначати, яка частина програми буде доступна користувачам після сканування QR-коду.
Передбачається, що в такій урізаній версії програми також буде присутнє посилання, перейшовши за яким користувач зможе завантажити програму цілком.

Довідка Finance.ua:

  • В Android є схожа функція під назвою Slices. Вона дозволяє відображати інтерактивні частини додатків в таких місцях, як пошукова система Google.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас