Пропонують "карантинну тисячу": шахраї намагаються заробити на коронавірусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пропонують "карантинну тисячу": шахраї намагаються заробити на коронавірусі

Кримінал
562
Ще одну схему придумали шахраї – з компенсаціями за карантин. Клієнтам фінустанов пропонують дармові гроші в обмін на особисту банківську інформацію. Розсилають пропозицію в месенжери.
“Скористайтеся державною допомогою у зв’язку з карантином”, – саме такі повідомлення почали масово надходити українцям на телефони в останні кілька днів.
У повідомленнях пишуть, що це нова послуга банку і повертати гроші не треба. Киянку Людмилу Шляхтюк запевняли, що слід лише вказати дані платіжної картки – і нагороду відразу зарахують.
“Банк у зв’язку з коронавірусом дарує по 800 гривень кожному своєму клієнту. Але для цього потрібно повідомити номер картки, термін дії картки, секретні коди. І все це відправити на якийсь номер телефону. І, мовляв, після цього ви отримаєте виграш на свій рахунок. Коротше, я відразу зрозуміла, що це якесь шахрайство”, – розповідає вона. Тому що знає, що код на звороті, номер рахунку – це конфіденційна інформація.
Невідомі пропонують допомогу нібито вже від самого президента, для цього потрібно вказати персональні дані. А саме номер картки, термін дії і тризначний код.
У самому банку про витівки аферистів знають, тому що зі скаргами вже звертався десяток клієнтів.
Олександр Жильцов, представник банківської установи: “Банк ніколи не проводив і не буде проводити ні розіграшів грошових призів, ні нарахування допомоги за допомогою сторонніх сайтів або соціальних мереж”.
Якщо ви отримали привабливу пропозицію на мобільний телефон, обов’язково перевірте її на сайті банку, радить експерт:
“І вкотре хочемо нагадати, що в жодному разі не передавайте третім особам свої особисті дані – CVV-код, пін-код, номер картки, термін дії картки. Потім шахраї зможуть це використовувати для крадіжки коштів з рахунків”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас