АМКУ пригрозив агрохолдингу Косюка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ пригрозив агрохолдингу Косюка

Фондовий ринок
781
Антимонопольний комітет (АМКУ) пригрозив найбільшому виробнику курятини в Україні – групі МХП (Миронівський хлібопродукт) Юрія Косюка. Він відправив групі обов’язкові до розгляду рекомендації, де попередив виробника про відповідальність, якщо той спровокує штучний дефіцит продукції в Україні, намагаючись більше заробити, реалізуючи її на зовнішньому ринку.
“Групі “МХП” рекомендується не вчиняти дій, які можуть призвести до обмеження обсягів виробництва та (або) реалізації м’яса курячого на внутрішньому ринку України, за відсутності альтернативних джерел реалізації або придбання товарів”, – йдеться в повідомленні АМКУ.
У комітеті зазначають, що в ситуації карантину більшість українців змушені залишатися в ізоляції або працювати дистанційно. Такі умови усувають можливості харчування в закладах громадського харчування, що призводить до перерозподілу каналів збуту харчових продуктів.
“Зміна звичного способу життя призводить до зміни раціону харчування і, як наслідок, збільшення попиту на окремі види товарів в точках роздрібного продажу. Здатність держави організувати забезпечення населення продуктами харчування є головним елементом її продовольчої безпеки”, – кажуть антимонопольники.
В АМКУ припускають, що карантин може стимулювати національних виробників експортно-орієнтованих галузей збільшити обсяги реалізації товару на зовнішні ринки для отримання додаткових доходів. Наслідками таких дій може стати дефіцит окремих товарів на внутрішньому ринку, підвищення цін для кінцевих споживачів і ризик забезпечення продовольчої безпеки держави.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас