Міжбанк: чи стане п'ятниця днем одного гравця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чи стане п'ятниця днем одного гравця

Валюта
1769
Ця п’ятниця продовжить тенденцію цього тижня на валютному ринку і, незважаючи на карантин – не буде дуже спокійною.
Основна причина та сама – малооб’ємний ринок, де вихід будь-якого великого гравця з обсягами купівлі або продажу в $20-40 млн здатний повністю змінювати співвідношення попиту і пропозиції на міжбанку і курсовий тренд.
Практично два попередні дні ринок “баламутили” купівлі фактично одного гравця – банку з іноземним корінням в Туманному Альбіоні. І вся інтрига в тому, чи продовжиться це дійство і сьогодні. За нашими даними, основне він вже закрив на найближчий час, а значить, попит на валюту буде меншим. З обсягами продажів поки що все більш-менш стабільно. Аграрії та металурги – основні постачальники валюти на торги, і це поки що триватиме.
При скороченні попиту на валюту з боку великих покупців у п’ятницю у гривні є шанс частково зміцнитися. Тим більше, що попереду вихідні, і частина компаній волітиме покласти гроші на короткостроковий депозит у гривні до понеділка-вівторка, ніж просто купити валюту і “просидіти на ній” до початку наступного тижня.
На зовнішніх ринках певна інтрига за ОПЕК+ зберігається, і під цю невизначеність зміцнили свої позиції рубль і євро. Рубль вже котирується в межах 73-74 рублів за долар, а євровалюта подорожчала майже до 1,095 долара. Але це все поки що дуже хитке, і аналітики не поспішають робити остаточні висновки про те, що відбувається, списуючи багато в чому це на підступи спекулянтів.
За розрахунками Finance.ua, обсяги операцій на міжбанку в п’ятницю будуть до $230 млн при укладенні до 570 угод з коридором по долару на торгах в межах 27,05-27,35 гривень.
Як і вчора — основна частина покупців сьогодні не буде налаштована на зростання курсу і активно побореться за його зниження.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,25 / 27,28
Євро – 29,77 / 29,80
Російський рубль-0,3694 / 0,3700
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-канале Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас