Японія виділила виробникам $2,2 млрд на перенесення виробництв із Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія виділила виробникам $2,2 млрд на перенесення виробництв із Китаю

Фондовий ринок
1111
Японія виділила $2,2 млрд, щоб допомогти компаніям перенести виробничі потужності з Китаю. На такий крок держава пішла через пандемію коронавірусу, яка призвела до порушення ланцюжків постачань між торговими партнерами.
Згідно з наявними даними, близько $2 млрд буде витрачено на допомогу компаніям, які будуть переносити виробництво з Китаю до Японії. Решта грошових коштів піде на допомогу японським підприємствам, які прагнуть перенести виробничі потужності в інші країни.
У нормальних умовах Китай був найбільшим торговим партнером Японії. Однак пандемія коронавірусу призвела до того, що в лютому цього року імпорт з Китаю впав майже вдвічі, оскільки роботу на багатьох заводах було зупинено. Через це багато японських виробників відчували нестачу комплектуючих. На цьому тлі відновилося обговорення того, що Японія повинна зменшити власну залежність від Китаю як від найбільшої виробничої бази.
Складно сказати, як ці дії вплинуть на подальші взаємини двох країн, але Китай, схоже, прагне якомога швидше повернутися до колишнього способу життя, повертаючи в роботу розташовані на території країни заводи. «Ми робимо все можливе, щоб відновити економічний розвиток. Ми сподіваємося, що інші країни будуть діяти як Китай і вживуть належних заходів для забезпечення мінімального впливу на світову економіку і ланцюжки поставок», – заявив представник МЗС Китаю Чжао Ліцзяні (Zhao Lijian) на брифінгу, що відбувся вчора в Пекіні.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас