Українці стануть біднішими на 10% - ексміністр економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці стануть біднішими на 10% - ексміністр економіки

Особисті фінанси
1634
Українці стануть біднішими після карантину на 10%.
Про це говорить ексміністр економіки Тимофій Милованов.
“Падіння ВВП в економіці залежить від того, наскільки довго продовжуватиметься карантин і може становити від 5 до 10 відсотків. Рівень кризи залежатиме і від того, яким чином спрацює держава в плані підтримки малого і середнього бізнесу і від швидкості відновлюваності бізнесу. Чітко сказати, який буде вплив, складно. 10 відсотків ВВП – це 1/10 нашого виробництва. Тобто, ми всі станемо на 10 відсотків біднішими за рік. Особливо в сфері послуг, туризму, транспортування, салони – це все, фактично, не працює”, – каже в інтерв’ю 24 каналу Тимофій Милованов.
В Україні карантин надто жорсткий і нецільовий.
“У нас недостатньо тестування. Тобто ми не знаємо, де саме є кластери заражень. Можна було б вводити жорсткий карантин лише в певних населених пунктах. І це лише, доки не стабілізується ситуація. А в тих населених пунктах, де вже стабілізувалася, ввести менші обмеження” – пояснює Милованов.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 7 квітня 2020 року по допомогу через безробіття до центрів зайнятості звернулись 364 тисячі осіб – на 13% більше, ніж на 7 квітня минулого року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас