Трамп втратив за місяць $1 млрд від пандемії коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп втратив за місяць $1 млрд від пандемії коронавірусу

Особисті фінанси
510
Оцінка активів президента США Дональда Трампа за останній місяць знизилася на $1 млрд через епідемію коронавірусу і падіння активності в ключових для нього секторах економіки.
Про це повідомляє журнал Forbes.
“Місяць тому ми оцінювали статки президента США Дональда Трампа в $3,1 млрд. Тепер — в $2,1 млрд”, — пише видання.
Оцінка капіталізації активів президента США велася на підставі зміни цін акцій в сегментах, в яких працюють його компанії. Експерти журналу відзначили, що комерційна нерухомість переживає через пандемію коронавірусу кризу. З 1 до 18 березня акції декількох девелоперських компаній, включаючи Boston Properties і Vornado Realty Trust, подешевшали в середньому на 37%, а більша частина компаній Трампа працюють саме в цій сфері.
Зазначено, що найбільших втрат зазнала торгова та офісна нерухомість в Нью-Йорку і Сан-Франциско, підрахували в Forbes. За місяць вона втратила в ціні $700 млн, оцінка її вартості знизилася з $1,9 млрд до $1,2 млрд. Житлова нерухомість в п’яти штатах, якою володіє Трамп, впала в ціні з $235 млн до $148 млн. З ще більшими труднощами зіткнувся готельний бізнес, до якого увійшли готель у Вашингтоні і курорт в Майамі: капіталізація цих об’єктів за місяць впала з $107 млн до $38 млн. Бізнес з брендування та управління готелями на Гаваях, в Уругваї, Індії та інших країнах на початку березня оцінювався в $80 млн, проте в результаті пандемії став коштувати $42 млн. Оцінка десяти гольф-клубів в США і трьох об’єктів в Європі знизилася з $271 млн до $217 млн. Розкішні маєтки та інші володіння подешевшали з $348 млн до $295 млн.
Стабільність в період кризи продемонструвала тільки “грошова подушка” Трампа – до кризи на рахунках було $160 млн, які збереглися в цілості.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас