Міжбанк: можливі нові ралі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: можливі нові ралі

Валюта
2859
Ця середа пройде досить динамічно на валютному ринку. Причому як за рахунок суто українських факторів, так і міжнародних.
Головними з внутрішніх мотиваторів для учасників торгів будуть три:
1) Чи продовжаться розпродажі валюти з боку держструктур, що створює істотне перевищення пропозиції над попитом і дозволяє Нацбанку викуповувати надлишок долара в резерви і при цьому поступово знижує котирування міжбанку;
2) наскільки активними будуть аграрії та металурги з розпродажу своєї валютної виручки;
3) Як масово скуповуватимуть валюту “дочки” іноземних компаній, що виводять дивіденди і чи стануть нерезиденти – власники наших ОВДП продовжувати з них поступово виходити і виводити в доларі і євро свої ресурси.
Поки нерезиденти і “дочки” своїми операціями з купівлі валюти потонули в обсязі її пропозиції з боку місцевих гравців і своїми діями сильно курс не збільшили.
Із зовнішніх – безсумнівно, майбутнє засідання країн ОПЕК+, яке має пройти завтра і бути присвячене поведінці цих всіх найбільших гравців на ринку нафти. Пристрасті там бурхливі, ніхто не хоче поступатися, і грізних заяв тазвинувачень з усіх боків звучить багато. Це одразу ж позначається на цінах на нафту і опосередковано – впливає на всі ринки, в тому числі і валютний. Для України найбільш важливою є реакція пари євро / долар, бо це впливає на курс євро щодо гривні. І тут якраз можливі нові ралі, що одразу ж буде міняти курс євро щодо гривні.
За нашими розрахунками, обсяги операцій на торгах в середу складуть близько $250-330 млн при укладенні до 490-610 угод. Головну роль сьогодні у формуванні тренду по курсу як і раніше буде відігравати Нацбанк з його цінниками при інтервенціях. На готівковому ринку настала хитка стабілізація і якщо наші політики не додадуть активних приводів для інформаційного розхитування курсу і нагнітання пристрастей серед громадян – власники обмінок і спекулянти на міжбанку сьогодні будуть працювати тільки у форматі “з обороту” і “в дві сторони”.
Певне промацування можливостей зростання котирувань звичайно ж відбудеться, але воно може швидко впертися в небажання покупців переплачувати.
За нашим прогнозом, коридор по долару в середу, 8 квітня буде перебувати в межах 27,05-27,25 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,03 / 27,08
Євро – 29,49 / 29,54
Російський рубль – 0,3579 / 0,3588
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас