Аналітики PwC: приплив капіталу в криптокомпанії впав на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики PwC: приплив капіталу в криптокомпанії впав на 40%

Фінтех і Картки
675
Консалтингова компанія PwC за підсумками 2019 року оцінила обсяг залучених коштів і укладених угод у сфері злиттів і поглинань в криптовалютній сфері в $2,24 млрд і $451 млн відповідно. Показники скоротилися на 40% і 76%.
Аналітики також відзначили скорочення кількості угод. У сфері злиттів і поглинань ця кількість впала з 189 до 114. В галузі фандрайзингу показник знизився з 662 до 540 угод.
“Зростання біткойна в другому і третьому кварталі не зупинило падіння фінансування. У 2020 році глобальний економічний спад ще більше вплине на операції з фінансування», – зазначено в доповіді.
На думку PwC, активність зосередиться на купівлях великими гравцями дрібних конкурентів. В першу чергу це стосуватиметься тих компаній, які пропонують додаткові послуги до їх поточної продуктової лінійки, наприклад, медіа або консалтинг.
“Єдинороги стануть більше схожими на восьминогів, з щупальцями в різних галузях криптоекосистеми», – прокоментував голова PwC Global Crypto Анрі Арсланян.
2019 рік вже зафіксував цю тенденцію. Дев’ять з десяти угод виявилися стратегічними за своєю природою. Їх ініціаторами стали наявні криптокомпанії, або криптофонди.
Аналітики очікують подальшого збільшення ролі Азії та Європи як основного драйвера ринку, що було характерно для 2019 року на тлі вибудовування чітких нормативних рамок.
Саме комплаєнс- і регуляторні компанії привернули найбільший інтерес в 2019 році, тоді як роком раніше більша частина венчурного фінансування була спрямована на блокчейн-інфраструктурні проєкти.
Активність у сфері злиттів і поглинань за прогнозами компанії також підтримає вихід венчурних фондів з капіталу компаній у міру дорослішання індустрії.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас