Міжбанк: НБУ буде сьогодні головним "гравцем" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: НБУ буде сьогодні головним "гравцем"

Валюта
1617
Вівторок, 7 квітня на валютному ринку продовжить тенденції вчорашнього дня і в основному буде працювати на зміцнення гривні. Як і раніше буде не нудно нікому – ні бізнесу, ні фінансистам, ні Нацбанку. Обсяги операцій на торгах будуть як мінімум $300-330 млн при укладенні до 490-610 угод.
Основна причина – активізація продавців валюти на тлі дуже млявого попиту. Головну роль сьогодні у формуванні тренду за курсом зіграє Нацбанк. Навіть не великі гравці і навіть не “дочки” іноземних компаній і нерезиденти. Надто вже серйозний перекіс у бік пропозиції виник на ринку з самого ранку.
З чуток серед банкірів (яким ми в даному випадку повністю довіряємо) – на торги почали виходити з продажем не тільки аграрії (необхідно фінансувати посівну), а й металурги (потрібно підтримувати свою поточну госпдіяльність навіть у період карантину), а й НАК “Нафтогаз” і його дочірні компанії (скоро період виплати дивідендів державі, і йому потрібна “жива” гривня для цих розрахунків. Така масована пропозиція не перекривається покупцями, і у Нацбанку з’являється чудовий шанс вчергове поповнити резерви. При цьому, якщо не так давно він продавав валюту за рівнями істотно вищими за 28 гривень (пік – по 28,35), то зараз викуповує її в межах 27,20-27,25 гривень, а сьогодні вже з ранку купив близько $100 млн по 27,10. Така от арифметика регулятора.
Аукціону з розміщення ОВДП сьогодні не буде-Мінфін скасував його після консультацій з первинними дилерами, і тому практично лише цінники Нацбанку (як єдиного універсального покупця) і сформують поточний курсовий тренд на міжбанку. Бачачи ситуацію на торгах – швидко просідає і готівковий ринок на тлі знову притихлих “речників секти долар по 30”. Поки буде режим карантину – особливого попиту на валюту не очікується, чим і користується зараз як НБУ, так і власники обмінок.
За нашим прогнозом, коридор по долару у вівторок, 7 квітня буде перебувати в межах 27,00-27,25 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,10 / 27,15
Євро – 29,26 / 29,31
Російський рубль – 0,3552 / 03560
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас