Штучний інтелект Google навчив роботів ходити по-собачому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штучний інтелект Google навчив роботів ходити по-собачому

Фондовий ринок
492
Дослідники Google розробили систему штучного інтелекту, яка вчиться на рухах тварин, щоб дати роботам велику спритність.
Співавтори дослідження вважають, що їх підхід може підтримати розробку роботів, які можуть виконувати завдання в реальному світі, наприклад, транспортування матеріалів між багаторівневими складами. ШІ бере захоплення руху тварини з відео – в даному випадку собак – і використовує навчання з підкріпленням. Це методика навчання на основі досягнення цілей за допомогою винагород.
Щоб підтвердити свій підхід, дослідники спочатку зібрали набір даних про реальних собак, що виконують різні навички. (Навчання в основному проходило у фізичному моделюванні, тому пози опорних рухів можна було ретельно відстежувати) Потім, використовуючи різні рухи в функції винагороди (яка описує, як повинні поводитися агенти), дослідники використовували близько 200 мільйонів зразків для навчання модельованого робота для імітації навичок руху.
Забезпечення системи різними опорними рухами дозволило дослідникам “навчити” чотириногого робота Unitree Laikago виконувати різні дії, як вони кажуть, від швидкої ходьби (зі швидкістю до 5 км на годину) до стрибків і поворотів.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас