Міжбанк: НБУ вже вийшов на торги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: НБУ вже вийшов на торги

Валюта
4046
У понеділок, 6 квітня, на валютному ринку як і раніше не буде нудно нікому – ні клієнтам, ні банкам, ні НБУ. За нашими розрахунками сьогодні обсяги операцій на міжбанку складуть до $250-330 млн при укладенні до 610 угод.
Як і весь минулий тиждень, основну роль у формуванні тренду за курсом гратимуть великі гравці і Нацбанк, але до цього додасться фактор купівлі валюти “дочками” іноземних компаній. Зазвичай це дає додатковий заробіток спекулянтам, які в такі моменти не проти нажитися на більш поступливих за курсом іноземцях. Але це при звичайній ситуації на міжбанку, а не в період кризи і карантину. Імпорт різко скорочується, причому – у всіх сегментах. Людям не до дорогих покупок імпортної техніки або товарів, і виручка від реалізації у імпортерів скоротилася. Звідси і падіння попиту з їхнього боку на валюту. З пропозицією – трохи краще, експортери намагаються хоч щось продати (особливо в частині сільгосппродукції з тієї, на яку поки що немає обмежень нашого уряду і яку зараз досить активно купують інші країни через карантин. Та й аграріям треба фінансувати посівну. Так що при ситуативному зростанні пропозиції бачимо досить низький рівень попиту.
Що може змінити цю вигідну ситуацію для гривні? Нерезиденти, у яких є гривня від попередніх погашень ОВДП і частково все ж таки ті “дочки” іноземних компаній, які за рішенням материнських компаній будуть купувати валюту для виведення дивідендів. Але поки що їх обсяги легко перекриваються пропозицією аграріїв, що дає Нацбанку шанс на викуп надлишку долара на торгах. Що він і робить ще з минулого тижня.
На момент завершення статті вже стало відомо, що НБУ сьогодні вже в перший раз вийшов на торги і купує долар по 27,25 гривень. Ми впевнені, що він продовжить по можливості це робити і далі протягом дня.
За нашим прогнозом, коридор по долару в понеділок 6 квітня буде перебувати в межах 27,12-27,45 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 27,42 / 27,46
Євро – 29,57 / 29,61
Російський рубль – 0,3563 / 0,3570
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас