"Держава в смартфоні": Стати підприємцем відтепер можна за 10 хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Держава в смартфоні": Стати підприємцем відтепер можна за 10 хвилин

Особисті фінанси
2246
Президент Зеленський повідомив про те, що на запущеному Міністерством цифрової трансформації порталі «Дія» вже доступні онлайн 27 публічних послуг.
Про це повідомляє пресслужба Глави держави.
«Кожен українець і я особисто стикався з, м’яко кажучи, непорозуміннями, отримуючи ту чи іншу державну послугу. Переведення послуг в онлайн –прогресивна ініціатива, мета якої – змінити взаємодію держави з людьми. Держава повинна стати сервісом. Зрештою, для цього ми й працюємо», – зазначив Президент України Володимир Зеленський.
“Раніше, щоб відкрити ФОП, необхідно було заповнити складну форму з 58 рядків – тепер їх лише 12. Так само стало значно простіше та швидше змінити види підприємницької діяльності чи взагалі припинити її. Вірю, що таке спрощення у наданні державних послуг сприятиме підприємництву, боротьбі з корупцією та найголовніше – зростанню економіки нашої держави», – переконаний віце-прем’єр-міністр України – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. За його словами, на заповнення заявки загалом людині знадобиться до 10 хвилин.
Українці, які вже скористалися послугами на порталі у власному кабінеті громадянина, можуть перевірити стан надання цих послуг та наявну інформацію про себе з п’яти державних реєстрів.
Відкриття ФОП. Подання заяви протягом 10 хвилин, реєстрація 2 робочі дні (крім святкових і вихідних), вартість – безкоштовно.
Закриття ФОП Подання заяви займе 2 хвилини, реєстрація протягом доби (строк закриття у податковій залежить від виду вашої діяльності), вартість – безкоштовно.
Змінення даних ФОП Внесення змін займе 10 хвилин, реєстрація 1 робочий день, вартість – безкоштовно.

Довідка Finance.ua:

  • У додатку “Дія” планують додати ще й квитанцію за комунальні послуги, яка там буде відображатися.
  • Пізніше будуть також доступні цифровий паспорт громадянина України у вигляді ID-картки та біометричний паспорт громадянина України для виїзду за кордон.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас