Конфедерація будівельників просить відновити продаж будівельних матеріалів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конфедерація будівельників просить відновити продаж будівельних матеріалів

Нерухомість
3914
Однією із умов повноцінної роботи будівельної галузі є зняття карантинних обмежень на роздрібну торгівлю будівельними матеріалами, виробами та обладнанням.
Про це йдеться в зверненні Конфедерації будівельників України.
З таким зверненням Конфедерація будівельників України (КБУ) звернулася до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та інших урядовців, повідомив президент КБУ Лев Парцхаладзе.
«Закрита роздрібна торгівля не дає можливості українцям будувати для себе, облаштовувати свою оселю та навіть робити дрібний ремонт, наприклад замінити розетку чи кран», – зазначив він.
За словами Лева Парцхаладзе, будівельна спільнота потребує внесення змін до постанови КМУ № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» шляхом доповнення переліку дозволеної господарської діяльності торгівлею будівельними матеріалами, виробами та обладнанням, в тому числі в торгових мережах, будівельних магазинах, будівельних ринках. А зі свого боку обіцяє дотримуватися відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.
«Будівельна галузь – одна з ключових в українській економіці. Минулого року внесок у ВВП від будівельної галузі склав 2,5%. Задля пришвидшення темпів зростання економіки, ще у січні 2020 року Уряд мав на меті досягти середньоєвропейського рівня у 6%», – підкреслив він.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялося, що 51% підприємців здатні протриматися в умовах карантину не більше місяця. 29% респондентів вже припинили роботу під час карантину (характерно для мікробізнесу). А третина власників бізнесу (переважно мікро-), заявляють про падіння доходів на 90-100% з початку карантину. Ці ж підприємці вже звільнили до 50% штату співробітників.
  • 2 квітня підписано антикризовий закон для полегшення умов карантину, що дає додаткові соціальні та економічні гарантії для підтримки громадян і бізнесу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас