Ціна електроенергії для промисловості повернулася на рівень 2018 року - Всеукраїнська енергоасамблея — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна електроенергії для промисловості повернулася на рівень 2018 року - Всеукраїнська енергоасамблея

Енергетика
459
У Всеукраїнській енергетичній асамблеї заявили, що рівень цін на електроенергію повернувся до показників 2018 року, і спростували заяву компанії “Інтерпайп” про зростання цін.
“При більш детальному розгляді виявиться, що до початку введення роздрібного ринку електроенергії з 1 січня 2019 року ціна для споживачів першого класу Дніпропетровської області в грудні 2018 року становила 1,64 грн/кВт-год. Тобто ціна на електрику тільки в кінці березня 2020 року для заводів “Інтерпайп” досягла рівня 2018 року, а до цього була значно нижче”, – зазначила ВЕА в четвер.
В асамблеї назвали маніпулятивними аргументи компанії, зокрема, обраний період для порівняння – останній тиждень березня і лютий.
На думку ВЕА, метою таких заяв є спонукання уряду і Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), до лобіювання комерційних інтересів за рахунок введення неринкових механізмів на ринку, який і так страждає від раніше здійсненого адміністративного втручання.
У ВЕА нагадали, що подібним чином феросплавні заводи влітку 2019 року судовим і медіа-тиском на владу і НКРЕКУ домоглися прийняття рішень про перерозподіл видатків з НЕК “Укренерго” на ДП “Гарантований покупець” і відповідно на НАЕК “Енергоатом”, що призвело до викривлення на ринку.
“Як наслідок, “Енергоатом” став дотувати великі підприємства, підключені до мереж” Укренерго “, так само як і всі інші види генерації”, – резюмували в ВЕА.
У ситуації, що склалася асамблея просить уряд і НКРЕКУ утриматися від ситуативних і непрогнозованих дій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас