Під час карантину виплати допомоги для малозабезпечених продовжують без подання документів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під час карантину виплати допомоги для малозабезпечених продовжують без подання документів

Особисті фінанси
9920
30 березня 2020 року Верховною Радою України прийнято Закон України, яким передбачено на період карантину, пов’язаного з поширенням COVID-19, продовжити строк виплати раніше призначеної державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.
На період карантину строк виплати раніше призначеної державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям продовжується без подання необхідних документів до органів соціального захисту населення.
Про це ідеться на сторінці Мінсоцполітики у Facebook.
Після закінчення терміну дії карантину або обмежувальних заходів орган соцзахисту населення здійснить перерахунок розміру виплаченої державної соціальної допомоги на підставі поданої особою заяви та необхідних документів.
Раніше Finance.ua писав, що українцям спростять отримання соцдопомоги. Тепер для подання документів на призначення соціальної допомоги не потрібно буде їхати в районний або обласний центр.

Довідка Finance.ua:

Додаткові соціальні та економічні гарантії для підтримки громадян і бізнесу:
  • Доплата в розмірі до 300% заробітної плати медикам та іншим працівникам, задіяним у лікуванні хворих на COVID-19,
  • доплата працівникам соціального захисту населення, які надають послуги громадянам, котрі перебувають удома, – до 100% заробітної плати.
  • спрощується оформлення дистанційної роботи – працівники мають право розподіляти робочий час на свій розсуд, а виконання дистанційної роботи не призводить до будь-яких обмежень трудових прав чи зменшення зарплати,
  • соціальні виплати на період карантину будуть продовжені автоматично – громадянам не потрібно наражати себе на небезпеку та з’являтися у відповідні установи,
  • заборонено підвищувати відсоткові ставки за всіма кредитними договорами. А споживчі кредити, взяті до 2017 року, тимчасово звільняються від штрафів та пені.
Читайте важные советы, которые пригодятся для вашего кошелька, в телеграм-канале Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас