Міжбанк: спекулянти намагатимуться розгойдати курс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: спекулянти намагатимуться розгойдати курс

Валюта
1550
У четвер 2 квітня бізнес уже ввійде у відносно звичний ритм роботи після початку нового звітного періоду. Хоча карантин і повністю змінив активність основної частини клієнтів і це позначається на обсягах міжбанку.
Знизилася майже до мінімуму питома вага невеликих клієнтів (малого та середнього бізнесу), а основну скрипку зараз грають:
  • великі металурги (хоча вони теж просіли);
  • аграрії (тут трохи краще з обсягами реалізації);
  • нерезиденти (вони зараз після погашень облігацій або навіть за довгограючими паперами – їх розпродають і виходять поступово з українського ринку);
  • сам Нацбанк (він періодично виходить на торги з інтервенціями для згладжування курсових коливань або з аукціонами з продажу готівкового долара з метою поповнення кас банків). До речі Нацбанк проведе аукціон на близько 280 млн доларів для підкріплення кас банків найближчим часом.
За рахунок карантину і звуження всього валютного ринку дуже вільно себе почувають спекулянти. Вони і сьогодні продовжать працювати як в форматі “в дві сторони”, так і по можливості будуть намагатися гойдати курс протягом сесії в моменти виходу на торги великих покупців і продавців.
Але попит на валюту з боку реального сектору знижується – позначається як падіння ділової активності, так і різноспрямовані очікування бізнесу в частині наслідків ухвалення закону про землю і “антиколомойського”. Хоча обидва з них вже активно намагаються заблокувати, зірвати друге читання і т.д. Тому частина бізнесменів очікує досить швидкого заходу нових грошей від МВФ (що на їхню думку підтримає гривню на ринку), а частина побоюється зриву цього процесу і очікує подальшої девальвації нацвалюти. Так вони і метушаться в своїх прогнозах розвитку подій найближчим часом – і поводяться на міжбанку відповідно.
Думка Finance.ua – закони остаточно ухвалять, хоча політичні торги все ще тривають. Гроші МВФ зайдуть частинами і перший транш – не раніше кінця квітня-середини травня. До цього моменту ключове – нова редакція бюджету (відправлений на доопрацювання) і розмір діри в доходах держави за цей час. Крім цього – дуже важливий термін карантину. Україна практично не готова до “довгого” ступору економіки і його можливе продовження після 24 квітня (а чутки про це ходять активні) – істотно підірве і так кволі показники нашого бюджету і ВВП по всьому 2020 року. І позначиться і на наступних двох-трьох роках теж.
За нашими прогнозами, сьогодні обсяги операцій на валютному ринку складуть $240 380 млн при укладенні від 490 до 680 угод при коридорі по долару в межах 27,50-27,85 гривень.
При необхідності ми побачимо на ринку Нацбанк з черговою інтервенцією по згладжуванню курсових коливань.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,64 / 27,69
євро – 30,21 / 30,26
російський рубль – 0,3505 / 0,3514
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас