В Італії пояснили високу смертність від коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії пояснили високу смертність від коронавірусу

Світ
4402
Міністерство охорони здоров’я Італії заявило, що висока смертність серед літніх жителів країни через коронавірус пояснюється тим, що через аномально теплої зими люди легше звичайного перенесли епідемію грипу в листопаді – січні. Про це повідомляє Bloomberg.
На підставі даних моніторингу в найбільших італійських містах був зроблений висновок, що існує середній показник смертності від грипу – приблизно 8 тис. осіб в рік. Взимку 2016-2017 років він був вище звичайного, а цього року, навпаки, нижче.
За даними фахівців, в північних районах країни смертність від грипу в листопаді – січні була нижче середньої на 6%, а в центральних і південних – на 3%.
В результаті літні люди, які знаходяться у групі ризику, взимку перемістилися в групу ризику при появі коронавірусу в лютому – березні. Їх смерть внесла значний внесок у загальну статистику смертності.
В Асоціації епідеміологів Італії заявили, що загальна кількість померлих літніх людей в країні через спалах коронавірусу перевищило показники летальних випадків від грипу за останні два роки, однак цей показник не дотягує до рівня смертності трирічної давності.
Смертність від вірусу у вікових категоріях 60+ становить від 5 до 25%. Смертність у всіх інших вікових групах знаходиться на мінімальному рівні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас