Ціна на електроенергію в Україні вдвічі вища, ніж в Європі, - "Інтерпайп" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на електроенергію в Україні вдвічі вища, ніж в Європі, - "Інтерпайп"

4726
Трубно-колісний холдинг “Інтерпайп” заявляє, що ціна електроенергії в останній тиждень березня зросла на 35% відносно лютого.
Про це йдеться в повідомленні компанії.
“В останній тиждень березня в Україні зафіксовано різке зростання цін на електроенергію для промислових споживачів. Тариф зріс з 1,3 гривень за кВт-годину до безпрецедентних 1,68 гривень за кВт-годину, або на 35% відносно лютого. Підвищення ціни суперечить всім економічним індикаторам – вартість енергоносіїв (нафти, природного газу, вугілля) у всьому світі впала до рекордних позначок. Тарифи на електроенергію в усіх країнах світу істотно знизилися. В Україні була рекордно тепла зима, промислове виробництво знизилося, а отже, скоротилося споживання е/е. У таких умовах підвищення тарифу виглядає абсурдним”, – йдеться в ньому.
У повідомленні вказано, що на сьогоднішній день ціна на електроенергію в Україні вдвічі вища, ніж в країнах Європи.
“Спочатку НКРЕКП додала додатковий піковий час, що призвело до зростання ціни на 10%. Потім НЕК “Укренерго” обмежила імпорт електроенергії. А в кінці березня НАЕК “Енергоатом” в односторонньому порядку обмежила відпуск е/енергії, що продається за ПСО, на адресу держпідприємства “Гарантований покупець” і розпочала продаж на ринку на добу вперед (РДН) за максимальною ціною “прайс-кепу”. На 30 березня ціна на е/е зросла на 35% відносно лютого”, – йдеться в повідомленні.
Компанія закликає прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля і НКРЕКП вжити необхідних регуляторних заходів для стабілізації ринку електроенергії, при цьому уряду необхідно вжити заходів щодо недопущення підняття цін на е/е одним з ключових гравців – НАЕК “Енергоатом”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас