Кожен п’ятий житель міст України у неоплачуваній відпустці - дослідження (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен п’ятий житель міст України у неоплачуваній відпустці - дослідження (інфографіка)

Особисті фінанси
2022
4 із 10 українців зазначають, що з початку карантину відбулись негативні зміни у працевлаштуванні – зменшення зарплати, неоплачувана відпустка і звільнення.
Про це свідчать результати дослідження компанії Factum Group Ukraine.
Дослідження показало, що з моменту введення карантину 20% українців відправили у відпустку без збереження заробітної плати. А ще 19% громадян зазначають, що їх заробітна плата тепер менша.
У більшості випадків зменшення зарплатні супроводжується зменшенням обсягу роботи. Проте для 7% обсяги праці залишаються такими самими, а зарплата всеодно зменшується.
Кожен п’ятий житель міст України у неоплачуваній відпустці - дослідження (інфографіка)
Для більшості українців урізання зарплати відбулося на рівні 30% або менше. Проте є й ті, хто зазнав суттєвіших втрат – 5% опитаних заявили про скорочення зарплати більше, ніж на третину.
Як змінився формат роботи. Більшість працює не дистанційно – близько 6 із 10 українців продовжують ходити на роботу, при цьому 4 із 10 на регулярній основі. Найпоширеніша причина цьому – відсутність можливості працювати дистанційно (не дозволяє специфіка роботи або відсутнє організаційне забезпечення для дистанційного формату).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас