В ООН підрахували, скільки потрібно витратити на боротьбу з коронавірусом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ООН підрахували, скільки потрібно витратити на боротьбу з коронавірусом

Світ
328
Щоб допомогти країнам впоратися з поширенням нового коронавірусу, Конференція ООН з торгівлі і розвитку (ЮНКТАД) закликала негайно виділити 2,5 трлн доларів.
Про це повідомляється 30 березня на офіційному сайті організації, пише сайт “Сегодня”.
“Міжнародному співтовариству необхідно в терміновому порядку погодити відповідний комплекс заходів щодо стабілізації економіки з більш глобальним прицілом, щоб усунути прийдешній брак фінансових коштів, з яким багато країн зараз неминуче стикаються”, – йдеться в доповіді.
Один трильйон доларів повинен бути наданий за рахунок більш широкого використання спеціальних прав запозичення. Крім того, повинна бути списана заборгованість країн, що розвиваються, в розмірі ще одного трильйона доларів. Ще 500 млрд доларів у вигляді грантів буде потрібно для фінансування “Плану Маршалла”, щоб відновити системи охорони здоров’я.
В ООН підрахували, що дві третини населення світу, яке проживає в країнах, що розвиваються (за винятком Китаю), стикаються з “безпрецедентним економічним збитком” через виникнення кризи.
Згідно з ЮНКТАД, в більшості економічних областей наслідки кризи будуть гіршими, ніж під час фінансової кризи 2008 року.
Економічні наслідки шоку тривають, і їх стає все складніше передбачити, але є явні ознаки того, що ситуація в країнах, що розвиваються, стане набагато гіршою, перш ніж вона покращиться.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас