Китайці заявили про розробку наноматеріалу, що поглинає і дезактивує коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці заявили про розробку наноматеріалу, що поглинає і дезактивує коронавірус

Технології&Авто
1769
У Китаї група дослідників стверджує, що розробила новий метод боротьби з коронавірусом, що викликає інфекцію COVID-19. Про це пише International Business Time.
Дослідники кажуть, що знайшли наноматеріал, що може поглинати і дезактивувати вірус з ефективністю 96,5-99,9%.
Звіт Reuters про наноматеріали показав, що китайський дослідний інститут, який розробив наноматеріал, хоче співпрацювати з компаніями, щоб використовувати його у виробництві очищувачів повітря і масок для обличчя.
У доповіді зазначається, що лабораторні тести проводилися в філії Центру з контролю і профілактики захворювань, який є провідним національним інститутом громадської охорони здоров’я США, розташованим в китайській провінції Аньхой.
Наноматеріал може дезактивувати 96,5-99,9% коронавірусів, йдеться в заяві Даляньського інституту хімічної фізики при державному аналітичному центрі Китайської академії наук.
Як зазначається, наноматеріали довели свою ефективність у різних галузях, зокрема й в охороні здоров’я.
Учені не одностайно говорять про визначення наноматеріалів, але погоджуються, що вони частково характеризуються крихітним розміром, виміряним у нанометрах. Нанометр дорівнює одній мільйонній міліметра – приблизно в 100 тисяч разів менше за діаметр людського волосся.
Нанорозмірні частинки існують в природі і можуть бути створені з різних продуктів. Більшість нанорозмірних матеріалів занадто малі, щоб їх можна було побачити неозброєним оком, і навіть з допомогою звичайних лабораторних мікроскопів.
Вебстер, який є частиною команди, що вносить ідеї до Центру з контролю і профілактики захворювань для боротьби зі спалахом COVID-19, запропонував розробити спосіб використання наноматеріалів, які можуть прикріплятися до вірусів SARS-CoV-2, руйнуючи їхню структуру.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас