Ціни не піднімати: АМКУ рекомендував заморозити тарифи на мобільний зв'язок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни не піднімати: АМКУ рекомендував заморозити тарифи на мобільний зв'язок

Фондовий ринок
557
Антимонопольний комітет надав трійці найбільших мобільних операторів – АТ “Київстар”, ПрАТ “ВФ Україна” та ТОВ “Лайфселл” – обов’язкові до розгляду рекомендації утриматися від підвищення вартості тарифних планів.
Як повідомляє пресслужба АМКУ, таке рішення ухвалено у зв’язку з впровадженням в Україні обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).
Що рекомендовано. Операторам рекомендовано “утриматися від підвищення вартості тарифних планів, закриття соціальних, дешевих, мінімальних тарифних планів, автоматичного (примусового) переведення абонентів на дорожчий тарифний план, погіршення якості надання послуг”.
В АМКУ пояснили, що на сьогоднішній день на всій території України введено карантин, і більшість громадян України змушені залишатися в ізоляції та/або працювати дистанційно, що може призвести до збільшення обсягів споживання послуг мобільних операторів, і як наслідок – витрат населення на оплату послуг мобільного зв’язку.
“Одночасні/подібні дії операторів мобільного зв’язку у вигляді призупинення, зміни тарифних планів і якості надання послуг мобільного зв’язку можуть призвести до неможливості користувачами (абонентами) своєчасно отримувати інформацію (у тому числі з використанням комунікаційних засобів) і виконувати професійні обов’язки», – підкреслюють в АМКУ.
Комітет також застерігає операторів від покладання тягаря у вигляді додаткових фінансових витрат на користувачів мобільного зв’язку, які в умовах ізоляції та дистанційної роботи змушені користуватися послугами у великих обсягах і вимагають стабільної якості надання цих послуг.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас