Міжбанк: ситуація загострюється. І винні навіть більше політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: ситуація загострюється. І винні навіть більше політики

Валюта
5396
Обстановка на валютному ринку загострюється, і цього разу в цьому винні навіть більше політики і уряд, ніж коронавірус і об’єктивні проблеми української економіки. Як завжди – страждають від цього прості люди і малий бізнес.
Ще до 16 години вчорашнього дня на міжбанку і в обмінниках було все відносно спокійно. НБУ продавав валюту на торгах по 28,22 гривні, але особливого ажіотажу не було, і регулятору було достатньо продати всього $11 млн , щоб вирівняти попит і пропозицію.
Але варто було уряду запропонувати провести переформатування бюджету (скоротити очікувані доходи і збільшити витрати), як плутанина почала наростати. Крім цього, інтрига з приводу завтрашнього засідання Верховної Ради щодо землі і “антиколомойського” закону і піар на цьому окремих політиків зробили свою справу. Фінансисти злякалися, а населення вчергове занервувало (навіть з урахуванням карантину). Пролунав черговий клич: даєш долар по 30-35, і ажіотаж моментально посилився. За фактом – нічого особливо не змінилося в економіці за ці кілька годин (там як і раніше поки що погано), а депутати не підтримали ідей чиновників – але ринок знову збаламутили.
Сьогодні саме цей – багато в чому деструктивний фактор – буде істотно впливати на курс і настрої учасників міжбанку і на готівковий ринок, де власники обмінок на страхах і ризиках знову підняли котирування.
Крім цього, на поведінку ринку вплине: 1) чергові ралі по парі євро/долар, де на момент написання статті євро зріс до 1,1020 долара (а вночі доходив і до 1,045); 2) період виплат відшкодувань ПДВ експортерам; 3) наближення кінця місяця і кварталу у бізнесу.
Торги, стараннями наших депутатів і чиновників, сьогодні будуть досить напруженими, і ми впевнені, що для зняття тиску на курс НБУ доведеться виходити на міжбанк з продажами долара. На штучному ажіотажі спекулятивні атаки на гривню посиляться.
На момент завершення написання статті на ринку вже з’явився Нацбанк з продажем долара для зняття ажіотажу.
За нашими прогнозами, обсяги операцій на торгах 27 березня складуть до $350 млн при укладенні до 510 угод з широким і багато в чому спекулятивним коридором по долару в межах 27,95-28,40 гривень.
Котирування готівкового валютного ринку:
Курс в банках на 10 ранку: прийом 27,80-28,30 і продаж 28,45-28,80 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,19 / 28,22
Євро – 30,94 / 30,97
Російський рубль – 0,363 / 0,364
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас