МВФ і Світовий банк закликають G20 відкласти стягнення боргів із найбідніших країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ і Світовий банк закликають G20 відкласти стягнення боргів із найбідніших країн

Світ
1430
Світовий банк і Міжнародний валютний фонд закликали країни Великої двадцятки (G20) призупинити стягнення боргів з найбідніших країн світу.
Про це йдеться у спільній заяві організацій.
“Спалах коронавірусу, ймовірно, може мати серйозні економічні і соціальні наслідки для найбідніших країн, де проживає чверть населення світу і дві третини населення світу, які живуть в умовах крайньої бідності… Світовий банк та Міжнародний валютний фонд (МВФ) закликають призупинити стягнення боргів з таких країн відповідно до двосторонніх кредитних угод”, – наголошується у заяві.
На думку представників організацій, це допоможе вирішити негайні проблеми ліквідності таких країн, спричинені спалахом коронавірусу. Також це дасть час для оцінки впливу кризи та потреб у фінансуванні для кожної країни.
Крім того, Світовий банк і МВФ закликали країни G20 визначити перелік країн, які мають несприятливу боргову ситуацію, і надати пропозиції щодо пом’якшення боргового навантаження.
Світовий банк та МВФ вірять, що наразі вкрай важливо забезпечити допомогу країнам, що розвиваються, та надати потужний сигнал фінансовим ринкам.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас