«Шатдаун» коштуватиме Швейцарії близько 30 млрд франків на місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Шатдаун» коштуватиме Швейцарії близько 30 млрд франків на місяць

Світ
1509
Швейцарський дослідницько-аналітичний центр Avenir Suisse підрахував можливі економічні втрати країни, якщо ситуація розвиватиметься за італійським сценарієм.
Про це повідомляє Handelszeitung.
На думку експертів Avenir Suisse, комплексний шатдаун може призвести до колосальних втрат в економіці Швейцарії. Якщо Федеральна рада прийме рішення зупинити всі підприємства непершочергової важливості, держава щомісяця втрачатиме від 27 до 30 мільярдів швейцарських франків. Валове виробництво скоротиться вдвічі.
Тільки тимчасове скорочення робочого часу обійдеться Федеральному уряду близько 14 млрд швейцарських франків на місяць. Майже стільки ж доведеться виділяти на компенсації компаніям за їхніми позиками. В цілому це складе понад 27 мільярдів швейцарських франків.
Додана вартість може скоротитися на 29 мільярдів швейцарських франків на місяць або близько 4% ВВП. Це більше половини загальної минулорічної вартості товарів і послуг, вироблених у Швейцарії (690 млрд франків в 2019 році).
Експерти застерігають владу від комплексного відключення підприємств, щоб уникнути величезних економічних витрат. Вони виступають за більш цілеспрямовані заходи, які б підтримували економічну активність у країні.

Довідка Finance.ua:

  • Надзвичайну ситуацію введено в Швейцарії 16 березня.
  • Федеральна рада розробила комплекс антикризових заходів, на які з федерального бюджету виділено 42 млрд швейцарських франків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас