З початком карантину кількість нових реєстрацій фрилансерів зросла на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початком карантину кількість нових реєстрацій фрилансерів зросла на 40%

Особисті фінанси
2125
За перший тиждень карантину з 16 до 22 березня на сервісі було відзначено різке зростання зареєстрованих користувачів. Приріст нових користувачів по відношенню до аналогічного періоду в лютому склав 43,8%.
Про це свідчать дані фриланс-платформи Freelancehunt.
Якщо місяць тому на біржі фрилансу щодня реєструвалося в середньому від 550 до 800 осіб, то за останні кілька днів цей показник зріс до 900-1200 реєстрацій. Кожен третій користувач зазначив, що зареєструвався «у зв’язку з ситуацією в країні».
“Нові фрилансери – це в основному штатні фахівці, у яких на карантині з’явився вільний час. За результатами нашого опитування, 62% з новостворених мають досвід роботи в офісі. Вони вирішили використовувати вимушені канікули для додаткового заробітку, – каже засновник сервісу Freelancehunt Олег Топчій. – Карантин став справжнім експериментом для ринку праці. Ми бачимо готовність компаній оптимізувати процеси і переводити частину робочих процесів на фриланс і аутсорс».
За даними фриланс-сервісу Freelancehunt, за 2019 рік кількість опублікованих замовлень зросла на 22%, а сукупний бюджет проєктів — на 35%. Найпопулярнішими напрямками як серед клієнтів, так і серед фрилансерів, залишаються програмування і дизайн. На сьогодні фриланс-платформа об’єднує понад півмільйона виконавців і 180 тисяч замовників.

Довідка Finance.ua:

  • За перші 12 днів карантину (12-23 березня) кількість пошукачів зросла майже на 60% порівняно з аналогічним періодом у лютому. Причому зміни відбулися практично у всіх вимірах: в розрізі профсфер, віковому і гендерному співвідношенні і т. д.
Читайте важливі поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас