Малі АЗС закриються, а бензин подешевшає - Куюн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Малі АЗС закриються, а бензин подешевшає - Куюн

Енергетика
12227
Введення карантину, падіння попиту на пальне, зростання долара – все це вже почало впливати на вартість нафтопродуктів. Чого в цілому варто чекати – розповів директор консалтингової групи А-95 – Сергій Куюн.
Сергій Куюн розповів про те, що по всій території України падає попит на пальне. Зокрема, найбільше падіння зафіксоване на Закарпатті та в Чернівцях.
Також сильно постраждали АЗС в прикордонних районах, адже практично всі пропускні пункти на кордоні закриті на карантин.
За найоптимістичнішими прогнозами падіння попиту на пальне в квітні складе не менше 40-50%. “А це означає, що 25% малих АЗС просто закриються або будуть викуплені великим бізнесом” – зазначає Куюн.
Зміна вартості пального прогнозується до зниження. Але є фактор падіння попиту, що в свою чергу може спричинити зростання цін, адже бізнес з тогівлі пальним буде нести втрати і намагатиметься їх зменшити. Сумарно, все ж деяке зниження може бути.

Довідка Finance.ua:

  • 16 березня Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою запроваджено обмеження на автоперевезення.
  • Забороняються регулярні і нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному та міжобласному сполученні. Виняток – перевезення на легкових автомобілях.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас