Китайські мобільні оператори втратили 15 млн абонентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські мобільні оператори втратили 15 млн абонентів

Фондовий ринок
2724
Китайські оператори мобільного зв’язку повідомляють про зниження кількості користувачів. Так, найбільший в світі оператор мобільного зв’язку China Mobile Ltd. повідомив про своє перше чисте зниження відтоді, як почав публікувати щомісячні дані в 2000 році.
Число передплатників China Mobile скоротилося більш ніж на 8 мільйонів за січень і лютий, свідчать дані на сайті компанії. China Telecom Corp. заявила, що втратила 5,6 мільйона користувачів минулого місяця, в той час як число абонентів China Unicom Hong Kong Ltd. в січні скоротилося на 1,2 мільйона.
Такий спад кількості абонентів показує, що пандемічна криза, що спершу виникла в Китаї в кінці минулого року, стримує зростання навіть в тих компаніях, які надають основні послуги та отримують щомісячний дохід.
Частина зниження може бути викликана працівниками-мігрантами всередині країни, які часто мають одну сімку для роботи, а другу – свого рідного регіону для спілкування з родичами. І вони відключали сімку для робочого регіону після того, як вірус завадив їм повернутися на роботу після місячних новорічних свят. Це почалося в кінці січня, сказав Кріс Лейн, аналітик з Sanford C. Bernstein & Co.
Акції China Mobile впали на 2,1% а торгах в Гонконгу в понеділок. China Telecom знизився на 4,5%, в той час як China Unicom знизився на 3,9%. Хоча зменшення кількості користувачів є незвичайним, їх загальна кількість невелика відносно загальної кількості підключень, які становлять 1,6 мільярда для трьох операторів.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас