Rocket Lab скасувала запуски через коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rocket Lab скасувала запуски через коронавірус

Технології&Авто
268
Місія, яку каліфорнійська компанія назвала «Не зупиняй мене зараз”, мала стартувати наступного понеділка (30 березня) зі стартового майданчика Rocket Lab в Новій Зеландії.
“Однак підготовку до запуску було припинено після того, як уряд Нової Зеландії 23 березня оголосив про введення карантину по COVID-19 рівня 4, який вимагає закриття більшості підприємств і інструктування людей залишатися вдома”, – повідомили представники Rocket Lab. “Ми дякуємо уряду за цей рішучий, але необхідний крок щодо обмеження поширення COVID-19”, – додали представники компанії. “Ми працюємо з урядом, посадовими особами в сфері охорони здоров’я і нашими клієнтами, щоб визначити, коли операції запуску можуть бути відновлені.
Ракета-носій і наземні системи залишатимуться в стані готовності до запуску, наскільки це дозволяє ситуація”.
Ця 17-метрова ракета-носій може доставляти близько 227 кг на орбіту в кожній місії вартістю приблизно 5 мільйонів доларів. Rocket Lab прагне значно розширити доступ до космосу, дуже часто літаючи на двоступеневій ракеті раз на тиждень, а іноді й частіше. “Не зупиняй мене зараз” пмала доставити кілька невеликих корисних вантажів на навколоземну орбіту, включаючи три невеликі супутники для Національного розвідувального управління США (NRO).
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас