У КМДА розповіли, коли в столичні аптеки завезуть маски — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА розповіли, коли в столичні аптеки завезуть маски

Казна та Політика
2927
Всіх киян хвилює питання: коли в Києві закінчиться дефіцит медичних масок? Сайт “Сегодня” поцікавився у чиновників Київської міської державної адміністрації, коли маски в достатній кількості завезуть в аптеки і за якою ціною їх продаватимуть, а також чи буде місто контролювати вартість медичних масок.
У КМДА зазначають, що маски періодично з’являються в аптеках, а виробники поступово нарощують потужності.
“Партії масок, які потрапляють в місто, відразу розподіляються в профільні медичні установи. Думаю, незабаром бізнес буде поставляти їх в аптеки. Місто шиє маски самостійно, з резерву виділена для цього марля. Я вважаю, що великого ажіотажу в столиці з масками немає. Ми неодноразово закликали громадян залишатися вдома і виходити на вулицю тільки при гострій необхідності.
Для того щоб вийти в магазин або аптеку, маску можна пошити самому. Що стосується вартості масок в приватних аптеках, можу сказати наступне: є доручення президента Антимонопольному комітету, який єдиний може регулювати ринок цін на цю продукцію. Щодо нашого комунального підприємства “Фармація”, то вони тільки операційні витрати ставлять в додаткову вартість і продають маски. Є закупівельна вартість і є продажна.
У “Фармації” вона буде відрізняться тільки на операційних витратах. Зазначу, що заробляти на масках ніхто зараз не має морального права”, – розповів сайту “Сегодня” Микола Поворозник, перший заступник голови КМДА.
При цьому мер Києва Віталій Кличко визнав дефіцит масок у столиці.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас