Експерт розповів, хто в економіці найбільше постраждає від карантину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, хто в економіці найбільше постраждає від карантину

Казна та Політика
11943
Основний удар обмежувальних заходів карантину на себе приймуть імпорторієнтовані бренди, дорогі товари, електроніка і кінотеатри.
Таку думку висловив засновник, президент консалтингової компанії “Українська торговельна гільдія” Вадим Непосєдов.
“Основний удар приймуть на себе імпортоорієнтовані бренди (в зв’язку зі значною зміною обмінного курсу), дорогі і статусні товари, електроніка та кінотеатри (процеси зйомок і заявлений термін прем’єр попередньо перенесені на осінь, а значить через один, два, три місяці не буде фільмів для показів)”, – сказав він.
На думку експерта, більш-менш безболісно з карантину вийдуть оператори групи товарів першої необхідності, продуктів харчування, засобів гігієни, косметики, побутової хімії, дитячих товарів, будівельних матеріалів, деяких інших груп.
Непосєдов підкреслив, що поки ще дуже рано говорити про те, скільки ритейлерів не зможуть благополучно вийти з ситуації, що склалася, але Україна, безумовно, очікує скорочення асортименту мережевих торгових операторів. “Поки складно оцінити число ритейлерів, які не зможуть благополучно вийти з ситуації, що склалася (відсутність прийнятного обсягу продажів протягом чотирьох останніх і кількох наступних місяців при неминучих накладних витратах з утримання мережі магазинів не пройде безслідно для орендарів), але, однозначно, нас очікує чергове скорочення асортименту представлених на ринку України мережевих торгових операторів”, – сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас