Лікарям запровадили погодинну оплату праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лікарям запровадили погодинну оплату праці

Казна та Політика
1277
Медики підтримали міністра охорони здоров’я Іллю Ємця у питанні про запровадження погодинної оплати за лікування від коронавірусу.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я на сторінці у FACEBOOK.
Листи зі словами підтримки почали надходити в міністерство з усієї України. Таких звернень уже кілька десятків.
“Вважаємо, що Ваша ініціатива щодо запровадження погодинної оплати для медичних та інших працівників, які безпосередньо займаються лікуванням українців від коронавірусної інфекції, – це важливий крок. Це крок, який показує, що лікарі справді стали важливими не лише на словах, але й на ділі. Це крок, який хоч якось компенсує самовідданий підхід наших медиків, які щодня ризикують своїм життям, рятуючи хворих на COVID-19. Цей крок – символ віри та надії на таку довгоочікувану реформу системи охорони здоров’я, де кожен медичний працівник почуватиметься гідним”, – говориться в одному з листів.
Скільки платитимуть за годину праці, наразі невідомо. Проте в коментарях медпрацівники пишуть, що таку оплату призначать не всім. Наприклад, ті ж працівники “швидкої” не належать до цієї категорії, хоча першими зіштовхуються з зараженими хворими. Вони пропонують підняти зарплати усім працівникам медичної галузі.

Коронавірус COVID-19: загальна статистика

Речник міністра охорони здоров’я України Артем Дехтяренко, коментуючи питання щодо ініціативи запровадити погодинну оплату праці медиків на час карантину, зазначив, що зарплата окремих медиків збільшиться втричі.
“Зараз ми можемо говорити про те, що лікарі відчують підтримку держави не тільки на словах, але й справами. Ми можемо говорити, що для деяких працівників сфери охорони здоров’я підвищення зарплати може відбутися аж утричі”, – заявив речник.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас