Укроборонпром відновлює роботу заводу "Маяк" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укроборонпром відновлює роботу заводу "Маяк"

Фондовий ринок
3072
Державний концерн “Укроборонпром “стабілізує роботу заводу “Маяк”, відновлює виробництво і повертає у власність активи підприємства.
Про це повідомляє пресслужба Укроборонпрому з посиланням на інформацію заступника гендиректора концерну з питань взаємодії з органами державної влади Мустафи Найєма.
“Верховний суд України ухвалив остаточне рішення про відновлення права власності заводу “Маяк” на одну з найбільших будівель підприємства – площею 6,5 тисячі кв.м на вул. Степана Бандери, 8, корпус 16-А в Києві. Останні 15 років приміщення контролювалося приватною фірмою, яка провела його реконструкцію, а після – намагалася отримати будівлю у власність всупереч інвестиційному договору, укладеному з заводом “Маяк” в 2005 році. Державний завод роками судився з приватною фірмою за свою нерухомість, і ось нарешті Верховний суд встановив, що вимоги приватної компанії були “спрямовані на незаконне вилучення майна з державної власності”, – пояснив Найєм, коментуючи рішення ВС, яким відновлено права власності “Маяку” на Заводське майно.
Як зазначається, наразі керівництво Державного концерну і заводу “Маяк” завершують юридичні процедури перереєстрації права власності на будівлю.
Налагодження виробництва і подальше встановлення контролю над майновим комплексом – першочергове завдання нового керівництва заводу. У лютому 2020 року на заводі поміняли директора, який повернув контроль над дочірньою компанією “Маяк-сервіс”. Через цю компанію попереднє керівництво заводу укладало значну частину договорів суборенди, не надавало звітність про результати своєї діяльності і намагалося змусити орендарів підписувати незаконні угоди з іншою приватною компанією. Новий директор звільнив керівництво дочірньої компанії, і тепер договори оренди будуть укладатися безпосередньо з заводом“Маяк”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас