Автозавод "Богдан" може зупинитися через нестачу європейських комплектуючих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автозавод "Богдан" може зупинитися через нестачу європейських комплектуючих

Фондовий ринок
412
Луцький автозавод автомобільної компанії “Богдан Моторс” може зупинити виробництво через нестачу комплектуючих з Європи, повідомляється в прес-релізі компанії в понеділок.
“Карантинно-епідеміологічні заходи, яких вживають європейські країни, вносять певні корективи. Продукція “Богдан” виготовляється виключно з українських і європейських комплектуючих. Враховуючи це, і у випадку певних рішень українського уряду (про закриття підприємств – ІФ), ми змушені будемо зупинити виробництво”, – наводить прес-служба слова директора заводу Дмитра Писаного.
Як пояснив агентству “Інтерфакс-Україна” прес-секретар корпорації “Богдан” Сергій Красуля, проблеми з комплектуючими можуть виникнути через часткове зупинення їх виробництва, зокрема в Німеччині та Польщі, у рамках карантинних заходів.
Водночас, зазначено в прес-релізі, виробнича програма заводу в Луцьку передбачає виготовлення тролейбусів і автобусів для Києва та Харкова згідно з раніше укладеними контрактами. Крім того, на завершальному етапі – виготовлення нового, повністю електричного автобуса “Богдан Е70110”.
На сьогодні завод працює в штатному режимі (з урахуванням наявного запасу комплектуючих – ІФ), вживаючи додаткових заходів безпеки для працівників.
Раніше компанія “Богдан Моторс” звернулася до мерів міст і уряду України із закликом надати гарантії закупівлі транспорту лише в українських виробників для недопущення колапсу в економіці держави після зняття карантину.
Як повідомлялося, Луцький завод “Богдан-Моторс” у 2019 році реалізував 121 од. автобусів і тролейбусів, що на 3 од. більше, ніж у 2018 році
АТ “Автомобільна компанія “Богдан Моторс” об’єднує виробничі активи корпорації “Богдан” (автобусно-тролейбусний завод у Луцьку виробничою потужністю 6 тис. од. техніки на рік і завод легкових авто в Черкасах).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас