У Німеччині роздадуть підприємцям по 9-15 тисяч євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині роздадуть підприємцям по 9-15 тисяч євро

Світ
14646
Уряд ФРН розглядає можливість прямих фінансових вливань для дрібних підприємств, самозайнятих підприємців – усіх громадян, які працюють не за наймом.
Як повідомляє Tagesschau, на ці цілі з федерального бюджету передбачається виділити 50 мільярдів євро. Протягом трьох місяців усі дрібні підприємці отримають від 9 до 15 тисяч євро. Для цього їм потрібно буде довести, що їхніх бізнес втратив ліквідність внаслідок коронакризи.
У ці дні на федеральному рівні формується спеціальний Фонд стабілізації економіки, який включатиме державні гарантії на зобов’язання до 400 мільярдів євро. Крім того, розробляється програма необмеженого кредитування через державний банк розвитку KfW.
Деякі великі компанії, такі як Lufthansa, в разі потреби держава має намір рятувати шляхом націоналізації. Уряд планує дати їм гарантії на мільярди і прийняти боргові інструменти. По завершенні кризи вони будуть знову приватизовані.
Багатьом підприємствам у Німеччині буде дозволено відстрочити сплату податків.
На думку міністра фінансів Олафа Шольца, тільки в 2020 році термінова допомога бізнесу обійдеться ФРН в 122,8 млрд євро. Зважаючи на такі безпрецедентні видатки Мінфіну доведеться взяти на себе додаткові боргові зобов’язання, які на 100 млрд перевищують конституційну стелю боргу.
Всі вищевикладені та інші заходи з Антикризового пакету наразі перебувають на стадії розгляду. Їх затвердження можливе в п’ятницю на засіданні Федеральної ради – у разі підтримки 355 із 709 депутатів.
Багато економістів і федеральний уряд очікують, що Німеччина впаде в глибоку рецесію. Торгово-промислова палата Німеччини попереджає про «хвилю банкрутств неймовірних масштабів».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас