Запустити 4G в київському метро обіцяють вчасно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запустити 4G в київському метро обіцяють вчасно

Фондовий ринок
566
“Велика трійка” мобільних операторів поки що не приступила до розгортання мережі “четвертого покоління” в столичній підземці. Станом на 18 березня 2020 року компанії і підрядник будівництва – Huawei – були зайняті підписанням договору з “Київським метрополітеном”.
“Київстар”, Vodafone, lifecell і Huawei суворо дотримуються умов постанови Кабміну, Київської міської влади і Президента щодо карантину, що не дозволить нам модернізувати мережу в цей період”, – заявили оператори у відповідь на запит UBR.ua.
Але при цьому компанії відзначили, що “наразі це не впливає критичним чином” на їхні плани. Навіть з урахуванням чинних обмежень, але за умови, якщо карантин не буде продовжений або влада не введе додаткові обмеження, оператори мають намір запустити додаткові вісім станцій в першому півріччі. Покриття всього Київського метрополітену очікується до кінця 2020 року.
“Оператори і технічний вендор зацікавлені в якнайшвидшому запуску на всіх станціях, і коли це стане можливим – ми докладемо максимум зусиль, щоб всі роботи були виконані в строк або навіть швидше”, – сказано в спільній заяві всіх трьох операторів.
При цьому вони відзначили, що якщо обмеження будуть продовжені, то строки запуску відповідно можуть зміщуватися.

Довідка Finance.ua:

  • 12 березня депутати Київської міської ради затвердили механізми для запуску 4G в метро.
  • Строки запуску 4G в метро: з 5 березня 4G запрацював на станції метро «Академмістечко», ще на 8 станціях метро оператори планують запустити 4G протягом першого півріччя, на всіх станціях – до кінця 2020 року.
  • Запуск 4G в київському метрополітені обійшовся Київстару, Vodafone Ukraine і lifecell в 150 мільйонів гривень.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас