Міжбанк: спекулятивне розгойдування посилиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: спекулятивне розгойдування посилиться

Валюта
2863
П’ятниця продовжить збурювати валютний ринок. Спекулятивне розгойдування міжбанку посилиться з активним бажанням частини учасників торгів загнати курс істотно вище 28 гривень. Хоча об’єктивно – є фактори для ситуативного зміцнення позицій гривні. І він зазвичай завжди спрацьовував – а саме, пік бюджетних платежів у клієнтів. Навіть з урахуванням послаблень бізнесу в зв’язку з карантином – суми, які компанії повинні заплатити державі – значні. І це звужує можливості по скупці валюти імпортерами, і збільшує продаж валюти експортерами. Зазвичай такий дефіцит гривні – грає на користь нацвалюти.
Але в період карантину і паніки – багато факторів повною мірою не спрацьовують. Проти нацвалюти грає як зростання котирувань обмінників на тлі браку готівкової валюти, так і загальна нервозність через нагнітання проблеми коронавірусу і його поширення. Це валить не тільки українські ринки, а й міжнародні. І опосередковано – впливає і на курс гривні відносно всіх валют.
Спекулянти продовжать грати “на підвищення” на міжбанку.
На ринок впливатимуть: 1) продовження лихоманки пари євро/долар на міжнародних ринках; 2) пік бюджетних платежів у клієнтів; 3) продовження розгойдування готівкового ринку і спекулятивна гра між курсами готівки і безготівки, що розхитує ринок ще більше; 4) майбутнє погашення депсертифікатів НБУ на 140 млрд гривень (з яких, правда, значна частина буде знову перевкладена держбанками на новий термін і таким чином реального тиску на курс не зробить); 5) нервозність самого населення і бізнесу в зв’язку з подіями навколо коронавірусу як в Україні, так і в світі.
НБУ доведеться знову гасити паніку. На момент написання статті він уже продав $150 млн по 27,99 гривень і поки пішов з ринку. Але ми гадаємо, що ненадовго.
За прогнозами, обсяги операцій на торгах сьогодні складуть до $310-400 млн при укладанні до 580 670 угод з досить широким коридором по долару в межах 27,95-28,30 гривень.
Через велику волатильність котирувань міжбанку – курси готівкового ринку сьогодні знову будуть багаторазово змінюватися в більшості діючих обмінників.
В обмінниках фінкомпаній: купівля 27,80-28,10 гривень і продаж 28,20-29,00.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,81 / 27,88
євро – 30,00 / 30,08
російський рубль – 0,345 / 0,346
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас