Українцям залишили пільгову ціну на електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям залишили пільгову ціну на електроенергію

Фондовий ринок
9079
На сьогоднішній день в Кабміні не розглядається питання скасування пільгового тарифу для населення на перші 100 кВт/год спожитої електроенергії на місяць, повідомив заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України Костянтин Чижик.
Йдеться про пільги в 90 коп./кВ/год, що майже вдвічі менше, ніж на наступні обсяги споживання.
“Зараз ні, не розглядається питання про зняття цієї пільги. Розмови про це йшли і йдуть, але є принципова позиція президента країни, що ми не піднімаємо тарифи для населення”, – зазначив він в інтерв’ю порталу “Енергореформа”.
За його словами, пропозицію про скасування такого пільгового тарифу висувають інвестори у відновлювані джерела енергії як один з варіантів зменшення дефіциту коштів на оплату виробленої відновлюваними джерелами електроенергії (ВДЕ).
“Це була одна з перших пропозицій інвесторів ВДЕ. Але ми не будемо піднімати тарифи для населення, оскільки це неправильно, щоб пенсіонер, студент або вчитель зі своєї зарплати оплачував один з найвищих “зелених” тарифів у світі”, – зазначив Чижик.
При цьому він додав, що “зелений” тариф в Україні поки що не досягає однієї з поставлених цілей – забезпечення країни чистою енергією і зменшення викидів СО2, оскільки для балансування ВДЕ збільшуються обсяги роботи теплової генерації, однак Мінекоенерго над цим працює.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас