Вчені оцінили ефективність карантину в боротьбі з коронавірусом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені оцінили ефективність карантину в боротьбі з коронавірусом

Світ
3727
Група епідеміологів з Імперського коледжу в Лондоні досліджувала ефективність різних стратегій стримування нового коронавірусу.
Команда фахівців у різних галузях медицини вивчала п’ять варіантів стримування захворювання.
  • Домашня ізоляція окремих хворих – коли люди з симптомами захворювання (кашлем або лихоманкою) залишаються вдома протягом тижня після появи симптомів.
  • Домашній карантин – коли всі члени сім’ї, в якій є випадки захворювання, залишаються вдома протягом 14 днів після появи симптомів.
  • Соціальне дистанціювання – скорочення контактів всіх людей поза домом, школою або робочим місцем.
  • Соціальне дистанціювання для населення старше 70 років – коли обмеження соціальних контактів зачіпає тільки літніх людей, які піддаються найбільшому ризику тяжких захворювань
  • Закриття шкіл та університетів.
Як показало дослідження, різні комбінації цих методів призводять лише до двох сценаріїв. У першому сценарії заходи допоможуть уповільнити поширення інфекції, але не зможуть зупинити повністю її поширення. Це дозволяє серйозно знизити навантаження на систему охорони здоров’я і захистити тих, хто найбільш вразливий – літніх людей або людей з ослабленою імунною системою. В цьому випадку епідемія досягне трьох-чотирьох місяців.
У другому сценарії поширення захворювання переривається майже повністю. Однак через деякий час після скасування суворих заходів карантину коронавірус може повернутися. Другий спалах COVID-19 в цьому випадку може припасти на наступну зиму.
Для першого сценарію достатньо поєднання домашньої ізоляції хворих і членів їхніх сімей, а також соціального дистанціювання літніх людей. Це може знизити навантаження на систему охорони здоров’я на дві третини, а смертність – вдвічі. В цьому випадку поширення коронавірусу, як і раніше, може призвести приблизно до 250 тисяч смертей.
У другому сценарії потрібне застосування всіх перелічених вище заходів, включаючи ізоляцію всього населення. Всі ці заходи, зазначає професор Крістл Доннеллі, можуть призвести до руйнівних наслідків навіть без урахування поширення самого захворювання.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас