Компанія українця планує збудувати космічний завод в Маямі та виробляти 24 ракети на рік (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія українця планує збудувати космічний завод в Маямі та виробляти 24 ракети на рік (фото)

Технології&Авто
1771
Аерокосмічна компанія Firefly Aerospace українця Макса Полякова зі штаб-квартирою та заводом у Техасі планує збудувати ще один завод в Маямі та збільшити свою потужність до 24 ракет на рік.
Про це Поляков розповів в інтерв’ю американському виданню OZY.
Він зазначив, що нині існує великий попит на супутники, а експерти оцінюють цей ринок у майже 2 мільярди доларів.
«Тому Firefly збирається сколихнути приватну космічну індустрію за допомогою надійних та конкурентоспроможних за ціною систем доставки супутників», — йдеться у матеріалі.
Компанія українця планує збудувати космічний завод в Маямі та виробляти 24 ракети на рік (фото)
В планах компанії вже незабаром запустити ракету-носій Alpha, яка доправить на орбіту Землі 26 супутників для різних клієнтів, включно для університетських дослідницьких програм і некомерційних організацій. Запуск відбудеться в межах спеціалізованої науково-освітньої програми DREAM (Dedicated Research and Education Accelerator Mission).
Компанія Firefly Aerospace створена на базі Firefly Space Systems, яку в 2017 році викупив і перезапустив український підприємець і засновник Noosphere Ventures Максим Поляков.
Компанія розробляє легкі транспортники для доставки вантажів на навколоземну орбіту. Її головний офіс розташований у США, а науково-дослідний і дослідно-конструкторський центр підприємства є в Дніпрі.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас