Мобільні оператори отримали ліцензії для запуску 4G-зв'язку на всій території України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мобільні оператори отримали ліцензії для запуску 4G-зв'язку на всій території України

Казна та Політика
348
Найбільші мобільні оператори України «Київстар», «Vodafone Україна» і lifecell отримали ліцензії на радіочастотний ресурс, необхідний для запуску високошвидкісного інтернет-зв’язку 4G на всій території України.
Про це повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації.
Ці ліцензії надають телеком-компаніям право користуватися радіочастотним ресурсом у діапазоні 800-900 МГц, радіус дії станцій операторів в якому значно більше у порівнянні з вищими діапазонами. Це означає, що тепер «Київстар», «Vodafone Україна» і lifecell зможуть покривати зв’язком значно більше територій, у тому числі в сільській місцевості та автошляхів.
За оцінкою Міністерства, ці ліцензії збільшать кількість людей, яким буде доступний 4G-зв’язок.
«Згідно з умовами ліцензії, оператори повинні забезпечити можливість одержання послуги 4G протягом 24 місяців в кожному населеному пункті з населенням понад 2 тис. осіб за умови покриття не менше 90% населення України, а також на міжнародних та національних автомобільних дорогах», – сказано в повідомленні.
«Київстар» заплатив за цю ліцензію 261,6 млн грн, «Vodafone Україна» – 229,6 млн грн, lifecell – 121,2 млн грн.
Згідно з повідомленням, розвиток мереж для нової зв’язку стартує 1 липня в західних областях України, та вже до кінця цього року покриття 4G-зв’язком операторів становитиме понад 85% населення країни. Через два з половиною роки високошвидкісним мобільним інтернетом, за оцінкою міністерства, повинні користуватися понад 90% населення, у тому числі на всіх автошляхах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас