Нацбанк продав з резервів $300 млн на підтримку гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк продав з резервів $300 млн на підтримку гривні

Валюта
1867
Протягом 17 березня Національний банк України продав із золотовалютних резервів 300 мільйонів доларів, аби стримати падіння курсу гривні. Однак за підсумками дня офіційний курс долара в Україні виріс до 27,05 грн.
Як повідомляють у пресслужбі Нацбанку, продажем валюти з резервів там не намагалися зафіксувати певний курс гривні, а лише стримати різкі коливання.
«Попит на валюту переважає пропозицію внаслідок погіршення настроїв учасників фінансового ринку через поширення світом коронавірусу», — пояснюють у Нацбанку.
Попри продаж 300 мільйонів доларів, офіційний курс долара, який встановили на 18 березня, перевищив позначку 27 гривень, хоча ще на 17 березня офіційний курс становив 26,52 гривні.
У Нацбанку зазначають, що попри поширену думку, більшість валюти купують українські компанії, а не населення чи іноземні інвестори. Попри значний попит на валюту, НБУ не планує запроваджувати валютних обмежень, а буде продовжувати продавати валюту з резервів.
«Загалом міжнародні резерви України становлять близько 25 млрд дол. США і ми продовжимо як проводити валютні інтервенції за необхідності, так і виконувати зобов’язання за зовнішніми боргами», — зазначили у Нацбанку.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас