Скільки українців, які працюють в Польщі, залишило країну з моменту закриття кордону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки українців, які працюють в Польщі, залишило країну з моменту закриття кордону

Особисті фінанси
1546
Близько 4% українців, які працюють у Польщі, залишили країну з моменту оголошення про закриття польсько-українського кордону.
Такі дані станом на 17 березня повідомляє аналітичний департамент Компанії з міжнародного працевлаштування “Gremi Personal”.
Хто поїхав. Рішення виїхати здебільшого прийняли трудові мігранти, у яких закінчується робоча віза або ті, хто працював по безвізу, маючи дозвіл на роботу.
«У нас є чіткі цифри щодо наших робітників, які говорять про те, що в Україну на 17 березня повернулося не більше 3-4%. Ситуація з карантином непередбачувана, тому українці, які перебувають в Польщі по безвізу, поспішили повернутися на Батьківщину. Вони не хочуть залишатися в Польщі, працювати нелегально і отримати штамп про депортацію, коли закінчиться термін легального перебування», – заявляє власник компанії «Gremi Personal» Євген Кириченко.
Більшість польських виробничих підприємств працюють у штатному режимі.
Де збільшують кількість робочих місць – харчові підприємства, а також компанії, які займаються логістикою поставок.
На ці вакансії працевлаштовують в тому числі українців, які залишилися без роботи після закриття ресторанів і кафе.
Які заробітчани постраждали найбільше. Українці, які працювали в ресторанному та готельному бізнесі, почали шукати роботу на виробництві.

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 17.03.2020 р. за офіційною інформацією Посольства України в Польщі, Прикордонна служба Польщі не буде накладати санкції на громадян України, термін легального перебування яких завершився 15 березня або у наступні дні після цієї дати, але при цьому вони змушені залишитися на території Польщі через закриття кордонів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас