Нова ОС Windows 10 (2004) з вбудованим ядром Linux незабаром стане доступною (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова ОС Windows 10 (2004) з вбудованим ядром Linux незабаром стане доступною (відео)

Фондовий ринок
5587
На конференції розробників Build 2019 компанія Microsoft заявила про впровадження ядра Linux безпосередньо у Windows 10, а до літа, як і було обіцяно, вийшла перша тестова збірка ОС. У доступному для огляду майбутньому випробувати Windows 10 з вбудованим ядром Linux зможуть всі охочі. Це відбудеться з випуском нового великого оновлення Windows 10 20h1 під номером 2004 — воно повинно стати доступним широким масам найближчим часом.
Наразі Microsoft офіційно підтвердила включення інструменту Windows Subsystem for Linux 2 (WSL2) у фінальну версію наступного великого оновлення Windows 10.
Нагадаємо, WSL являє собою додатковий шар сумісності для запуску Linux-додатків в ОС Windows 10. Перша версія WSL дебютувала у Windows 10 Anniversary Update, який вийшов у серпні 2016 року. У новій версії WSL2 основна увага приділяється не стільки базовій функціональності, скільки продуктивності. Новий інструмент повинен істотно підвищити швидкість запуску і роботи Linux-додатків, а також помітно скоротити апетити у частині оперативної пам’яті.
До речі, про ядро Linux для Windows 10. Це буде модифікована версія Linux власної розробки Microsoft, створена спеціально для Windows для Linux (WSL). Після кожного релізу нової стабільної версії ядра Linux з тривалим терміном підтримки Microsoft обіцяє перезібрати ядро ​ & #8203; WSL, щоб користувачі завжди мали можливість скористатися останніми нововведеннями. Актуальна довгострокова стабільна версія Linux має номер 5.4.
Днями Microsoft вирішила відокремити ядро Linux від Windows і оновлювати його окремо через Центр оновлення Windows, що забезпечить більшу гнучкість в питанні оновлень, як того хочуть користувачі.

До речі, найбільш нетерплячі вже можуть завантажити образ Windows 10 20h1, створити завантажувальну флешку і зробити чисте встановлення ОС вручну, тоді як його автоматичне поширення через центр встановлення оновлень Windows Update має початися в найближчі місяці.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас