Англійський суд підтвердив обмежений характер виплат за євробондами ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Англійський суд підтвердив обмежений характер виплат за євробондами ПриватБанку

Фондовий ринок
759
Високий суд Англії та Уельсу підтвердив затверджені раніше арбітражним судом рішення і механізм виплати, що в разі набуття чинності такого арбітражного рішення ПриватБанк буде зобов’язаний здійснити виплату за своїми єврооблігаціями тільки обмеженому класу власників, йдеться в повідомленні банку.
“Відповідно, навіть якщо ПриватБанк буде зобов’язаний здійснити будь-які виплати, такі виплати будуть істотно меншими, ніж сукупна сума вимог, заявлених довірчим керуючим в арбітражних розглядах. У разі успіху лінії захисту ПриватБанку про визнання процедури bail-in банк не буде зобов’язаний здійснювати жодних виплат взагалі”, – заявила фінустанова.
ПриватБанк зазначив, що набуття чинності зазначених арбітражних рішень все ще залежить від певних обставин.
“Англійський суд дійшов висновку, що, враховуючи незаконність дій колишніх власників щодо облігацій, яка була остаточно встановлена арбітражним судом і на підставі якої були ухвалені арбітражні рішення, і враховуючи положення договорів про довірче управління, на яких ґрунтується довірчий керуючий, довірчий керуючий має право здійснити виплати відповідно до механізму, передбаченого в арбітражних рішеннях, і не несе відповідальності у зв’язку з цим перед кінцевими власниками рахунків”, – стверджує ПриватБанк.
У рамках націоналізації Приватбанку його зобов’язання перед спеціально створеною британською компанією (Special Purpose Vehicle, SPV)-емітентом єврооблігацій підлягали процедурі bail-in і були обміняні на акції додаткової емісії банку.
У процедуру bail-in серед іншого були включені три випуски єврооблігацій: на $175 млн за ставкою 10,875% з погашенням 28 лютого 2018 року, на $200 млн за ставкою 10,25% з погашенням 23 січня 2018 року (з яких $40 млн було погашено в серпні 2016 року), а також на $220 млн за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням в 2021 році.
Як повідомлялося, Лондонський міжнародний арбітражний суд LCIA в спорі про оплату випущених ПриватБанком до націоналізації двох випусків єврооблігацій, сумарний обсяг яких Bloomberg оцінював в $335 млн при заявленому номінальному обсязі $375 млн, в червні минулого року виніс рішення на користь власників таких облігацій. ПриватБанк підтвердив наявність цих рішень по спору з власниками єврооблігацій, але відзначив їх частковість.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас