😷 JPMorgan прогнозує глобальну економічну рецесію через пандемію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

😷 JPMorgan прогнозує глобальну економічну рецесію через пандемію

Світ
1360
Фінансова група JPMorgan очікує, що пандемія коронавірусу спричинить в економіках США і країн Європи глибоку рецесію, що буде відчуватися вже в середині літа.
Про це повідомляє Business Insider.
“Найбільший банк США очікує, що пандемія коронавірусу поглибить економіку США і країн Європи в глибоку рецесію вже цього літа”, – йдеться в повідомленні.
Прогнози JPMorgan значно змінилися протягом останніх тижнів, оскільки спалах коронавірусу поширився по всьому світу і став причиною гірших торгів на фондовому ринку протягом останніх десятиліть.
Згідно з прогнозами JPMorgan, економіка США скоротиться на 2% в першому кварталі і на 3% у другому, а економіка країн єврозони повинна скоротитися на 1,8% і 3,3% відповідно.
Як зазначається, спочатку спалах епідемії був недовгим, але руйнівним ударом для світової економіки, але останні події призвели до більш різкого скорочення світової економіки в першій половині року і початку нової глобальної рецесії.
Для того, щоб уникнути ще більш сильного удару для глобальної економіки, урядам необхідно вживати заходів стимулювання: обмеження стресу на фінансових ринках і підтримку споживчого попиту шляхом грошово-кредитної політики.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас