😷 ФРС США екстрено знизила ставку майже до нуля через коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

😷 ФРС США екстрено знизила ставку майже до нуля через коронавірус

Світ
873
Федеральна резервна система скоротила процентні ставки практично до нуля, відновила скупку облігацій і задіяла інші заходи зі свого антикризового арсеналу, підключивши провідні світові центральні банки до підтримки глобальної економіки, що падає під натиском коронавірусу.
“Наслідки коронівирусу чинитимуть тиск на економічну активність в короткостроковій перспективі і є ризиком для економічного прогнозу. У світлі цих подій комітет вирішив знизити цільовий діапазон”, – повідомила ФРС. Американський центробанк знизив діапазон ключової ставки до 0,00-0,25% і повідомив про намір збільшити баланс як мінімум на $700 мільярдів у найближчі тижні, передає Рейтер.
“Комітет має намір утримувати цей цільовий діапазон доти, доки не буде впевнений у тому, що економіка витримала останні події і перебуває на шляху до досягнення максимальної зайнятості та орієнтиру цінової стабільності”, – повідомила ФРС і закликала банки використовувати ліквідні активи на трильйони доларів, накопичені після останньої фінансової кризи, для кредитування бізнесу і домашніх господарств.
ФРС і п’ять інших провідних центральних банків – Великобританії, Європи, Канади, Швейцарії і Японії – також скоротили вартість свопів, щоб полегшити надання доларової ліквідності фінансовим інститутам, які зіткнулися зі стресом на кредитних ринках.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас